• Repositori
  • Comunitat
  • Preguntes freqüents
  • ca

Preguntes freqüents

1. Què és RETO per a la Justícia Global?

Qui ha impulsat el projecte RETO per a la Justícia Global?

Les entitats que han impulsat aquest projecte són EduAlter i Creart, amb el suport econòmic de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Generalitat de Catalunya. A més a més, han col.laborat el grup de recerca TIDE  de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, l'empresa consultora i de serveis digitals avançats IThink, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC ) i l'Associació Pangea - Coordinadora Comunicació per a la Cooperació.

Què és RETO per a la Justícia Global?

El projecte RETO (Recursos Educatius de Tecnologia Oberta) per a la Justícia Global és una plataforma col·laborativa que té com a objectiu contribuir a fomentar la sobirania digital entre la comunitat d'aprenentatge que conformen docents i enitats d'Educació per a la Justícia Global implicades en processos d'educació cr´ítica i transformadora

A qui va adreçat RETO per a la Justícia Global?

RETO s'adreça a qualsevol persona interessada en l’Educació per a la Justícia Global (EpJG), ja siguin docents, docents en formació inicial, estudiants de l'àmbit de les ciències de l'educació, enducadors/es en l'àmbit no formal i entitats (centres, grups, associacions, entitats expertes en l'EpJG).

RETO està obert tant a a persones a títol individual i com a institucions, entitats, grups  i centres educatius que hi vulguin participar. 

No es permet la participació d’empreses o entitats amb ànim de lucre amb l’objectiu que a la plataforma no se li pugui donar cap ús comercial, ja que no ha estat creada amb aquesta finalitat.

Quina diferència hi ha entre aquests dos conceptes: Unitat Didàctica i Activitat?

La Unitat Didàctica està formada per una sèrie d'activitats amb una estructuració i ordre concret, i requereix un període de temps més llarg per a la seva aplicació.

Les Activitats, en canvi,  es poden dur a terme en una o dues sessions (2 hores), i poden treballar-se de forma independent, o formar part d'una seqüència didàctica més àmplia (unitat didàctica).

2. Com funciona RETO per a la Justícia Global?

Com registrar-se a RETO per a la Justícia Global?

A dalt de tot a la dreta trobaràs el botó INICIAR SESSIÓ. Si no t'has registrat abans, has de clicar a “Registra’t aquí”, seguir les indicacions del formulari de registre i crear una contrasenya.

Un cop dins el registre, has de triar l'opció del perfil que més s’adeqüi a tu i acabar d’omplir les dades.

Has de llegir les Condicions d’ús, acceptar la Política de privacitat, i autoritzar el tractement de dades per poder clicar a ENVIAR FORMULARI i finalitzar el procés.

Rebràs un correu electrònic amb la confirmació del registre i ja podràs acabar de completar la informació del teu perfil a l’espai personal.

Com contactar amb altres persones usuàries?

Per contactar amb una altra persona usuària, has d'entrar al seu perfil i clicar sobre el símbol del sobre de paper dins l'espai de contacte. S'obrirà directament el teu servei de correu electrònic amb l'adreça del correu electrònic de la persona usuària amb qui vols contactar.

SI VOLS QUE CONTACTIN AMB TU, HAS D'ENTRAR AL TEU ESPAI PERSONAL I INCLOURE-HI EL TEU CORREU ELECTRÒNIC EN LA ZONA DE CONTACTE. Si vols, també hi podràs afegir els enllaços a les teves xarxes socials.

Puc modificar un recurs propi que ja ha estat compartit dins la plataforma?

Sí, sempre que vulguis pots actualitzar la informació o afegir materials en un recurs propi ja publicat, accedint-hi des de la icona d’edició. Tots els canvis que facis es publicaran de manera immediata.

Si el recurs està validat i disposa del segell de qualitat del RETO, no es pot modificar.

En el cas d’un recurs aliè, per modificar-lo, abans hauràs de duplicar-lo. Per a més informació, consulta la resposta a la pregunta: “Quines són les condicions per poder duplicar un recurs d’un altre usuari?”.

He creat un recurs, però altres usuaris no el poden veure. Com ho soluciono?

Això és perquè  tens el recurs en mode esborrany. Has de finalitzar-lo arribant al darrer pas de creació del recurs i clicar a “Compartir” o “Compartir i validar”.

Quines són les condicions per poder duplicar un recurs?

L’objectiu de duplicar un recurs és millorar-lo per anar enriquint i diversificant els continguts de la plataforma.

En duplicar un recurs et compromets a complir amb la normativa de la llicència Creative Commons de Reconeixement-No Comercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0).

Aquesta llicència permet mesclar, transformar i construir nous continguts a partir dels ja existents, sempre que no se’n faci un ús comercial.

Per complir amb la normativa, en duplicar un recurs, la plataforma farà automàticament un reconeixement de l’autoria prèvia amb l’històric de duplicacions o versions prèvies, amb els seus enllaços i s’haurà d’indicar si s’hi han fet canvis.

En el moment de crear un duplicat, hauràs de canviar el títol i especificar les modificacions que duràs a terme. Aquesta informació serà visible en la fitxa del recurs duplicat i la podràs modificar cada vegada que facis algun canvi.

En el duplicat podràs afegir noves activitats, materials de suport, recomanacions d'altres recursos, o bé adaptar el material a altres nivells educatius o a altres àrees, matèries o metodologies, traduir el material a altres idiomes, etc.

No és possible crear duplicats idèntics.

Com gestionar les autories i les edicions?

Si vols afegir a una persona com autora d’un recurs determinat, has de prémer "Cicla aquí per afegir-ne ´més", d’una activitat i/o unitat didàctica que tu en siguis l’editor/editora. 

-Si tu ets l’editor/editora i vols afegir algun usuari com editor/editora i no com a autor/autora, has de prémer "clica aquí per afegir un membre de RETO".

3. Quina és la política de RETO per a la Justícia Global?

Sota quina llicència es comparteixen els continguts i recursos a RETO?

Amb la publicació de missatges, comentaris, descripcions, opinions, arxius, recursos o qualsevol altre contingut al lloc web, autoritzes a Edualter, Creart i la resta d’usuaries de RETO perquè utilitzin i explotin aquests continguts sota els termes de la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional (CC BY-NC 4.0).

Qui és responsable de les meves dades personals?

Edualter és responsable de tractar les teves dades personals amb la finalitat de prestar i gestionar els serveis que ofereix la plataforma RETO. Tens dret a accedir a les dades, rectificar-les, suprimir-les, sol·licitar-ne la limitació, oposar-te al seu tractament i a revocar el consentiment prestat. Al document Política de privacitat s’indica com fer-ho.

El Grup de Recerca en Tecnologies Interactives i Distribuïdes per a l'Educació - TIDE de la Universitat Pompeu Fabra, com a desenvolupador de la plataforma, també és responsable de tractar les dades personales amb propòsits de recerca i millora de la plataforma.

Les galetes són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació i ens ajuden a protegir la teva privacitat. RETO utilitza serveis de seguiment i d'anàlisi de galetes, tant propis com de tercers, per a millorar el nostre servei i per a finalitats de recerca i desenvolupament. Més informació a la nostra "Política de galetes".

Adreça electrònica

Contrasenya

 
Configuració de galetes
Les galetes són importants per a tu, influeixen en la teva experiència de navegació i ens ajuden a protegir la teva privacitat. RETO utilitza serveis de seguiment i d'anàlisi de galetes, tant propis com de tercers, per a millorar el nostre servei i per a finalitats de recerca i desenvolupament. Més informació a la nostra "Política de galetes".